суботу, 26 січня 2008 р.

Як потоваришувати з молоком


Відтепер усі, хто не вживав молоко та молочні продукти через неприємні наслідки, зможуть безболісно насолоджуватися цим напоєм та перестати нервово перевіряти, чи входить молоко до складу чергового кулінарного витвору.
Московські вчені розробили новий препарат для тих, хто не переносить цільного молока. Препарат під назвою Галактозиммістить фермент лактАза, який допомагає впоратися з дією найпідступнішої складової молока –з молочним цукром лактОзою. Саме з перетравленням лактози виникає найбільше проблем.

Приблизно з трирічного віку активність перетравлення цього ферменту у нас знижується, що і викликає розлади травлення після вживання молока чи похідних продуктів. Лікарі називають такий стан гіполактазією.

Якби ми мали відмовитися лише від молока, можливо, проблема не стояла б так гостро. Але сучасні виробники харових продуктів активно використовують проблемну речовину у виробництві кондитерських, і навіть м’ясних виробів, а ще – у кашах та пюре швидкого приготування. Загалом близько 2-4% населення Північно-Східної Європи та майже 90% жителів Азії добре знають про цю проблему. Яка-небудь ковбаса може містити молочного цукру у кілька разів більше за звичайне молоко.

Новинка російських вчених нетоксична і не впливає на роботу інших органів. Галактозимвиробляють з натуральних речовин, він сприяє засвоєнню лактози і вживати його слід одночасно з продуктами, які її містять чи підозрюються у її вмісті. Цей витвір можуть вживати навіть вагітні та схильні до алергії, він не впливає на імунну систему і у затишному темному і сухому місті може зберігатися аж до чотирьох років.

Смачного!


За матеріалами сайту “Информнаука”

Немає коментарів: